Monday, 11 December 2017

The ZA pegi bercuti..

Yang ni back to back entry::

Hahha,,

Well kitorg pon igt bile byk komitmen, xboleh g jenjln da.. i mean less leisure... tp Alhamdulillah rezeki tu ade.. tapi xlaaa setiap minggu berjalan2... kesian pulak dapur kat rumah tu xberasap. and rindu gak kan nak makan makanan i masakk.. hahha..


Yg ni kitorg g Eagle Ranch PD. Sbb anak2 nak tuntut janji nak horse riding. tapi kt situ utk bebudak xde pulak.. maka nya, ibu laa dpt ride. kihkih..

Btw, nice laaa resort ni. kitorg booked yg teppee tu. hmm.. yg aku xsuke 1 jek, xde carpet. biase laa dah konsep teppee kan.. terima je laa.. janji boleh tido. Dan pool dia canteks gile weii.. mcm swimming arena.. tapi sygnye aku xdpt mandi.. anak2 n husband je laa berendam situ.

Dah checkin, ptg tu g jenjln PD lak. dapat la bebudak tu naek kuda gak finally.. eh, time tu Kakak demam.. kesian diaa.. demam2 pon berjalan gak. huhu..

Jom laa layan gambar..

--------------------























Year End Concert: Zahra Afeeya

Assalamualaikum..

Asal ayat 1st mesti (lame gile x buat new entry kan)?? hahhaa

TUp2.. da abes da setahun Zahra Afeeya bersekolah
Mula2 haritu risau laah, kecik lagi lah,,, kesian lahhh...
tapi tengok dia ok je gmbira g sekolah..

da abes da setahun sekolah..

and teachers ade jemput parents pegi concert anak2 ni..
Tanye dia kakak nak pakai baju ape? since kelas 4 tahun kene buat fashion show..

ibu bagi 2 option:
1) Princess
2) Baju cinaaa mcm Mei Mei

she wanted the 2nd option! Amboiii.. bergegas ibu mencari baju. kalau dia pilih to be princess senang sebab baju da ade/.... hahaa. xpe laa nak..

and 2 hari sebelum hari kejadian dia ade show off gaya jalan dia. mengekek2 aku gelakkan dia..! siap aku bukak youtube kids fashion show bg dia tgok gaya jln....

On the day,, dia buat gak gaya dia tuu.. xpe laa nakkkk.... janji awak happy. ibu ayah atok nenek semuaa happy.. hahaha

Ok guys, layan aje lah gambar dia nii...

Dan she the winner for that fashion show! wowww! POwer anak ibu.. hahahha..













Friday, 30 June 2017

Raya 2017 : DAY 2 & DAY 3

Assalamualaikum////

Haaa hambek.. sekali entry, ber entry2 kau hupload kan?
hahah.

ok.. fine..

hmm.. lepas da beraya kat KL. kitorg beraya lak kat Linggi, (xsempat amek gambar time ni) sebab smpai pon da maghrib.. dapat la beraya 3 rumah. (nenek, pak tam, cik J)- belah ayah aku...

---------------

pastu anak2 ibu ayah pon da lotih bona  daa.. dari pagi smpai ke malam berayo.. so kitorg barulah g checkin chalet tu (kat Kuala Sg baru) dekat aje ngan kg mak aku.. Alhamdulillah dipermudahkan.. anak2 pon selesa..

----------------

Pagi esok tu.. teros siap2 (tapi x pakai baju raya la) pegi mengeteh!! hahah... pekena laaa roti canai... hebat kann.. kedai ni lejen.. hari raya kedua mesti on!! punyelah ramai orang.

----------------


Pastu balik chalet g berayalah.. ape lagi kannn.. (belah sedara2 mak pulak)>>> pastu pegi Alor Gajah (belah husband)

kan dah kate.... #teamrayedekat2 #teamkawinsekampung KAHKAHKAH!

DAY 3:: g sambung beraya balik kat kg ayah aku tapi sooo sorry( dapat 1 rumah aje) anak2 tdo... dari kampung smpai ke KL... huhuhu...

Tapi kitorg x teros balik rumah... g rumah my in law... sebab mlm tu ade event bakau2.. (sejenis x reti penat gamaknye) hahah... lepas makan.. makan.. makan... (tapi sempat lah kitorg mendobi kat rumah mak metua aku ni) - kau bayangkan mesin basuh dia dah nak same besau ngan kat kedai dobi. manekan tidak aku melepaskan peluang utk basuh stock baju kotor.. hahaha... aku siap sidai, baju siap kering, siap lipat. PAKEJ! terbaekkkk...

pastu malam tu jugak balik rumah... tidooooo...

as we said.. this year very well organized!! ALHAMDULILLAH...


JOM LAYAN GAMBAU..