Friday, 28 April 2017

Short Vacay:: PART 1::Bukit Tinggi

Assalamualaikummm,

Last week kitorg ade short trip..

Ke Genting. Tapi meanwhile nak checkin hotel tu, kitorg jenjalan dulu kat Bukit Tinggi. Family aku-- family akak ipar-- and family nizam.(dia dtg lewat) so. dia xde laa join g bukit tinggi..


Petang tu, lepas da check in, xde aktiviti pon,, nak tggu dinner and tidoo!!

esok pagi tu,, baru nak naek cable car... ok laa cable car baru tu.. better..

Jom layan gambar:::::


























Japanese Village ni husband aku and anak2 tak naek.. sebab tmpt ni kau kene mendaki sikit.. so aku je laa naek ngan adik ipar n kakak ipar.. kami kuat.! haha..

Nanti kite sambung pulak 2nd day day k,.,,


Till then.. XOXO...

Thursday, 27 April 2017

Nature Lover

Assalamualaikum...

Entry ni back dated.. sebab cerita lame.. hihi..


kitorg ngan family belah mentua dah plan nak gather2... so.. kitorg pegi 1 tempat ni..

Lake Farm Ville ke gitu laa namenye.. kat PD. Excited laa sbb kazen husband aku yg booking. dia kate tmpt ni awesome!! ade kolam.. boleh memancing, ade kandang kambing, (so,, aku suke lahh.. sbb boleh bg anak aku kenal haiwan2 tu,, selalu tgok kat tv jek... Old mcdonalds laaaaa... Didi laa..

So.. on that day, kitorg smpai dulu.. tapi yg mencabarnye nak masuk ke kawasan ladang tu.. kau kene kuat iman.. hahhaa.. sebab jalan dia x premix, xde lampu jalan,, dan jauh ke dalam.. jauh dari rumah orang. satu2 nye rumah ladang tu je,,, scary kann... memang da smpai xkeluar laaa,,,, kitorg semua mmg plan nak masak2, nak bbq semua,, so, xde la pegi kedai bagai.. ade lahh sekali keluar(tp bukan aku laa... kazen nak g pick up abg ipar kat jalan luar)-- kau berani drive sensorg memlm nak ke sini??? so thats why dia mintak tlg someone kelaur ke jalan besar... hahhahaa,,,

Tp, tempat ni mmg best in terms of nature...

in terms of condition rumah tu, kau boleh bygkan, rumah xde pintu?? pastu open teros ngadap kolam tu... hahhaha.. addoii!!! memang tdo kat bilik je laa masing2.. mau nye tgh2 mlm binatang masuk dalam x ke nayeeee! kuikui... tp alhamdulillah laa.. bilik dia banyak and luas and each bilik ade toilet..

perkakas masak semua kitorg bwk sbb diragukan perkakas situ, maklumlahh... guest dtg x tentu bangsenye.. so.. bwk laa. frying pan segala bagai.. makan memang puas lahh!! macam2 ado....

Anak2 semua suke.... 1 hari xtdo dok tgok kambing, ayam, itik, angsa.. mcm2 laa... and ko boleh berkayak jugak.. aku nak.. tapi takot.. weee..

Lps maghrib anak2 pengsan tdo... hahah...

So.. jom layan gambar k...


















Wednesday, 26 April 2017

Biadap HFMD

Assalamualaikum semuaaa...

Lame sgt xupdate kann,,,

ni nak clearkan gambar kat phone kene la update sikit2,,,

Last 2 weeks aku n husband cuti kuarantin sebab jage anak2 kene HFMD..

what?? where u get that??

tanye doktor kt kami... manelahh kitorg tau...

igt adik zaira demam biase2 jek.. tp panas gak laa.. 38-39' cmtu..

pegi klinik. tp aku gtau doktor nmpk mcm ade red spotted kt tgn n kaki. (dlm hati aku jgn laa kene hfmd).. tp doktor verified YE!! itu hfmd... Allahu.. benda yg kitorg sgt2 xnak kene kt anak berlaku gak.,,

doktor bagi ubat sapu and ubat ulser(naseb baek kt mulut xde sgt) so.. hari 2nd tu minom susu gaklah.. tp aku runsing bile 3rd day dia xmo minom... aku pegi balik klinik.. nak confirm.. YE!! jugak.. so.. teros aku cancel plan nak g Lombok.. (dah bayar semua dah) tapi xde rezeki. Nextime insyAllah..

Aku n husband lepas dpt tau adik kene.. teros poskan kakak kat rumah nenek atok sbb xnak berjangkit. unfortunately, lps adik da ok.. kakak pulak kene.. which is,, gap dia (5 hari).... what do u aspect?? senang sgt berjangkitkan.. maybe b4 tau adik kene tu... biaselah.. adik beradik, tdo same, mandi same, makan same... so.. be prepared!! kami doa kakak x kene.. tapi kene gak.. redha je laa,, still separated adik ngan kakak...

ibu tdo rumah atok ngan adik... ayah ngan kakak tdo rumah. sooo.. kesiannn terpisah kann.. tanda-tanda merah tu baek, once dia xde tumbuh lg, and color dia faded day by day... merah tu memang nmpk sgt kalau kt kaki, tgn, tmpt pampers tuu, yg adik xgatal.. yang kakak gatal mengenyam2.. kesian tengoknye...

Minggu adik kene tu, kitorg pegi pulak rumah nenek ade lahh kazen diorg, Dia pon kene gak.. tp cpt baeknye, maybe sbb less contact kan.. (FYI, org dewasa pon boleh kene tauuu-ni aku bace kat google)

lps 2 minggu baru sehat anak2 tu.. Finally, Alhamdulillah.. LEGA....



Tuesday, 12 July 2016

Ini Raya Kami: Part 2..

Assalamualaikum...

Sambung entry lepas..

hihi..

Lepas raya pertama, aku n family berangkat ke kampung ayah aku.. kat Linggi. N9. Jiran jek ngan Melaka..

Tapi kat sini x tangkap gambar sebab kitorg jalan raya malamm..org  da nak tdo baru kau nak dtg rayo?? alaaa,,, setahun sekali je kacau kau tdo,,

Pagi sok tuh berangkat ke kg husband aku lak. Kat Melaka. laaa.. Melaka balik?? kau xde laaa nak g jejauh kannn... hahaha..

-----------------------

Tapi sini xde raye mane pon.. 2 3 rumah je. 3 jam da siap tapau daaa...

Tapi kitorg ade la buat aktiviti kekeluargaan. Rapatkan silaturrahimmmm.. hahha.. kitorg buat BBQ..

Pastu pagi esok nye,, kitorg plan nak g A'Famosa Freeport. tapi yg pegi ni geng2 anak2 jek.. mak2 dok rumah..

Jom tengok gambar kitorg........



Lamb grill vs Chicken Fajitas! 


ALaaa dak bambam ibu,,, hahah.. kesiann..

Terbaikkk!!


Mate kene gigit semuttt... hahah.. kesiannn anak ibuu..




nmpak x? yg kat atas tu... tgh selfie2... haha





Yayy! menang!!
Syafiq!! baru perasann,, baju putih da mcm org nescafe da.. hihi, 


Dak sepet ngan cik ta...

dak sepet ngan mak tam

dak sepet ngan cu ayip

dak sepet ngan mak tam, ibu, cu ayip n maksu jia
Le family

Cube nasib nak g europe





Ibu, Zaira Aleesya, Ayah, Zahra Afeeya....
Till then XOXO,,
Next year kite repeat k korang!!