Friday, 30 June 2017

Raya 2017 : DAY 2 & DAY 3

Assalamualaikum////

Haaa hambek.. sekali entry, ber entry2 kau hupload kan?
hahah.

ok.. fine..

hmm.. lepas da beraya kat KL. kitorg beraya lak kat Linggi, (xsempat amek gambar time ni) sebab smpai pon da maghrib.. dapat la beraya 3 rumah. (nenek, pak tam, cik J)- belah ayah aku...

---------------

pastu anak2 ibu ayah pon da lotih bona  daa.. dari pagi smpai ke malam berayo.. so kitorg barulah g checkin chalet tu (kat Kuala Sg baru) dekat aje ngan kg mak aku.. Alhamdulillah dipermudahkan.. anak2 pon selesa..

----------------

Pagi esok tu.. teros siap2 (tapi x pakai baju raya la) pegi mengeteh!! hahah... pekena laaa roti canai... hebat kann.. kedai ni lejen.. hari raya kedua mesti on!! punyelah ramai orang.

----------------


Pastu balik chalet g berayalah.. ape lagi kannn.. (belah sedara2 mak pulak)>>> pastu pegi Alor Gajah (belah husband)

kan dah kate.... #teamrayedekat2 #teamkawinsekampung KAHKAHKAH!

DAY 3:: g sambung beraya balik kat kg ayah aku tapi sooo sorry( dapat 1 rumah aje) anak2 tdo... dari kampung smpai ke KL... huhuhu...

Tapi kitorg x teros balik rumah... g rumah my in law... sebab mlm tu ade event bakau2.. (sejenis x reti penat gamaknye) hahah... lepas makan.. makan.. makan... (tapi sempat lah kitorg mendobi kat rumah mak metua aku ni) - kau bayangkan mesin basuh dia dah nak same besau ngan kat kedai dobi. manekan tidak aku melepaskan peluang utk basuh stock baju kotor.. hahaha... aku siap sidai, baju siap kering, siap lipat. PAKEJ! terbaekkkk...

pastu malam tu jugak balik rumah... tidooooo...

as we said.. this year very well organized!! ALHAMDULILLAH...


JOM LAYAN GAMBAU..


























Raya 2017

Assalamualaikum semuaa..

SALAM LEBARAN
SALAM SYAWAL
SALAM AIDILFITRI
SALAM MAAF ZAHIR BATIN


................................

Lame xmuncul tetibe dah raye kann??
macamane puase? Alhamdulillah syukur... (semoga dapat ketemu ramadhan akan datang)

Tahun ni giliran beraya ngan family metua.. dekat ajek. xsempat berdengkur dalam kete da smpai..
So persiapan raya tahun ni alhamdulillah under cover.. under control. under budget. dan last kitorg dapat simpulkan hampir seminggu raya ni. adalah raya tahun WELL ORGANIZED. Alhamdulillah. Tahniah. WELL DONE!!

Well organized dalam sistem kekeluargaan kitorg adalah.. BEG BALIK KAMPUNG XBANYAK> DAN TERSUSUN RAPI SEGALA BAJU, SEGALA PERKAKAS ANAK> yeahhh!!

Biasenye, lepas beraya kt in law house. kitorg balik kampung pulak 2 malam cmtu... macam tahun lepas gak. booked siap2 chalet. terbaekkkk chalet ni. last year kitorg amek homestay. tp this year xramai.. so amek chalet jek. sgt BERBALOI compared with hotel. ngeeee...


DAY1: IN LAW HOUSE

Malam raya da melepak sampai ke mlm... pastu balik tdo rumah.. pagi sebelum solat aidilfitri wajib terpacak depan pintu ok!!

So, aku xpegi laa solat.. dgn puteri2 tu.. acano nak berjemaah. so aku melayan lah bebudak kenit ni bergambo.. hihi

Lepas diorg balik solat barulah sesi bermaaf2an.. salam2an... bpastu sesi bergambo laaa kite.. (part ni aku suke lahh) kuikuikuik

then, g beraya kejap... pastu lepas asar cmtu balik ke kampung kat N9, MELAKAU..

#teamrayadekat2 #teamkawin1kampung hahahah...


JOM LAYAN GAMBAU>>>


















Friday, 28 April 2017

Short Vacay:: PART 1::Bukit Tinggi

Assalamualaikummm,

Last week kitorg ade short trip..

Ke Genting. Tapi meanwhile nak checkin hotel tu, kitorg jenjalan dulu kat Bukit Tinggi. Family aku-- family akak ipar-- and family nizam.(dia dtg lewat) so. dia xde laa join g bukit tinggi..


Petang tu, lepas da check in, xde aktiviti pon,, nak tggu dinner and tidoo!!

esok pagi tu,, baru nak naek cable car... ok laa cable car baru tu.. better..

Jom layan gambar:::::


























Japanese Village ni husband aku and anak2 tak naek.. sebab tmpt ni kau kene mendaki sikit.. so aku je laa naek ngan adik ipar n kakak ipar.. kami kuat.! haha..

Nanti kite sambung pulak 2nd day day k,.,,


Till then.. XOXO...