Monday, 24 October 2011

YNWA #9

22/10/11-Saturday: Aku balik dari Library ujan lebat, nak turun kete naek ke rumah mmg basah kuyup r kot. So, aku decided x balik rumah terus.... Aku mencari tempat berteduh....... hahahah.. POYO! mcm la jln kaki nak carik tmpt berteduh... cheiittttt!!!

Dgn tabah dan kental meredah ujan, lalu menuju ke Jusco Sbrg Perai...




Total Before Discount= RM61.80.
After Discount, I juz paid = RM18.55
WORTH IT kannnn!!!!

yg ni no discount =RM60/pair/1month
Nak Lihat hasil mate ku after applying diz????

Jeng Jeng.............

happy Deepavali yuuu...!!
p/s: Aku pulang deepavali ni.. tapi raye Haji aku xpulang....... ehekkksss!

Tuesday, 18 October 2011

YNWA#8

16/10/2011-Sunday.

I've found a new hot spots!!! heeee............
mmg aku akan melepak sini r pasni..............
Here u r.............

kalau free2 (cm haku nih) jempot r kesini k...

Dekat Sbrg Jaya jek: Wed-Sun 9.45am-6.00pm

diz is the book that i borrowed

cover cm menarik.. soo... shomell..

to be return by nextweek...

p/s: nanti I cite kat u ape contain in this 3 book okeh.... (den lom abes baco laeee...)       to be continue.....~
"Skyscraper" - Demi Lovato

 Skies are crying, I am watching
Catching tear drops in my hands
Only silence, as it's ending
Like we never had a chance

Do you have to make me feel like
There's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

As the smoke clears, I awaken
And untangle you from me
Would it make you, feel better
To watch me while I bleed?

All my windows still are broken
But I'm standing on my feet

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

Go run, run, run
I'm gonna stay right here, watch you disappear
Yeah oh
Go run, run, run
Yeah, it's a long way down
But I am closer to the clouds up here

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Oh Oh
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

(Like a skyscraper) huh huh huh

Like a skyscraper
Like a skyscraper


CLICK HERE to listen


Monday, 17 October 2011

YNWA #7

15th Oct 2011(Saturday)- hikhik.... come to mama....! disebabkan aku suke g jenjln + org paling free on the weekend, aku diamanahkan opizmate aku utk beli hamper baby tuk anak boss aku. newborn baby boy.! aku terkedek2 sensorg g Butik Anakku... diorg xnak beli baju baby, so, aku pilihlah sendiri barang2 selain baju utk dihamperkan... BEST gak pilih brg baby nih.. (berangan jap)... aku nak anak kembar. twinkle twinkle little star.!! hikhik.... ♥ ♥


 
pilih punye pilih, maka jadik lah hamper nih. budget RM100 je ok!
 After that... aku g lepak kat sini pulak --->@ Sunway Carnival Mall.......

adelah sejam lebih lepak sini. bace magazine. nak beli xmampu.
especially outsider magazine.! auwww.. xmampu mak..!

Then lepak ke kawasan sekitar dengannya..


GSC Anny.. aku xlayan pon.. lately xde cite yg boleh dilayankan.. heee

best TV nih.. sensor by body moving jek.. gempak kan..~??


Lastly, beli kete putih tuh(nissan 350Z) kat Toys ''r'' us..RM5.90 jek..  

Tragedy as teenage girl dies minutes after applying hair dye


A teenage girl collapsed and died 20 minutes after colouring her hair, according to her friend.
Tabatha McCourt, 17, was enjoying a quiet night-in watching the ‘X Factor’ live show at her best friend’s house in Airdrie, Lanarkshire, when tragedy hit.

According to friend Heather Goodhall, 20 minutes after applying the dye, she began pulling the foils out of her hair in agony and vomiting before collapsing.

Speaking about the ordeal to the Scottish Daily Record, Miss Goodhall said: “She started shouting, ‘No, no’, and my mum's boyfriend held her and tried to calm her down.

“It was really scary. Her eyes started going all funny and then she just started being sick. It was really frightening.

“She looked just like a rag doll - limp, just lying there.We phoned for the ambulance and when they arrived they told us to get out of the living room so I couldn't see what was happening. Next thing we knew she was taken out of the house and into the ambulance.”

She was taken to Monklands General Hospital where she sadly died.

Speaking with Yahoo! News today, a spokeswoman from Strathclyde Police confirmed the incident but said that no cause of death has yet been established.

However, the possibility that she suffered a rare allergic reaction to a chemical in the dye will be investigated in a post-mortem examination.

Tabatha’s grandfather John Bell, 59, said she had no health problems and the hair dye couldn't be ruled out for playing a part in her death.

He added: “We still don't know what happened to our beautiful girl.”

In 2001, an inquest heard how Narinder Devi, from Birmingham, died from an allergic reaction to home hair colourant. Pathologists said Devi suffered a severe anaphylactic shock which was ‘most likely’ caused by the hair dye.

Monklands General Hospital in Lanarkshire where Tabatha died.
Ain said: uiyoooo yooooo....!! allergic reaction..! scary yuuuuuuuu.......!

Friday, 14 October 2011

Bile Ain rase DOWN....

hye u..... I miss U laa.... ~tibe...........
heh... ni nak cite ape aku buat bile aku rase DOWN dgn some situation.

Q: What shud I do?
Q: Nak ngadu kat sape? - aku da lah loner. (kat parents=xkot... nnt dorg risau)
Q: ngadu kt kengkawan? -xpe... aku boleh face it.. -xyah susah2.
Q: Ape yg aku buat bile DOWN??

------------------------------------------------------

Answers:

1. Aku nangis bile dah DOWN sgt. "Luar STEEL dalam FRAGILE"

2. Istighfar, zikir. Tarik nafas... "aku kene tenang" <--- pujuk diri sendiri.

3. Solat. Bykkan berdoa "Tiada daya dan kekuatan selain meminta dariNYA"

4. Membaca buku2 yg mengajar kita erti kebahagian sebenar. especially buku : Dr Aidh Abdullah al-Qarni <---- higher recommended

5. Membusykan diri... g la jenjln, kemas rumah, tengok tv, drive pusing2(even xtau g mane) sebab kalau dok umah, otak mesti nak pikir the past.! "PAST is PAST" -ckp senang la kannn... tapi yg FACE to FACE tu aku jugekk... kannnnn~ xpe... lame2 ok la tuh...

6. Try to set mind; semua yg terjadi ade hikmahnye.

------------------------------------------------

*U choosed it, U faced it, U felt it........ +___+ ENDs

Thursday, 13 October 2011

Tropical Spice Garden

Oh well.... aku memonteng keje...! pas pekse xmasok opiz.. boleh g jenjln pulokkkk......
hehehe.... sekali sekale... dua kali dua kalerr... :p

aku g Tropical Spice Garden. tmpt nih dkt ngan Batu Feringgi. Pesisir pantai je... masuk RM14 for adult.
masuk2 jek da bebau minyak bam dah sebab bemcm2 pokok ade kat sini.. menarik bukan??
aku mmg suggest kat korg "Jemput la dtg sini"... tmptnye sgtla tenang, nyaman, aman damai....
paling tertarik---> Landscaping dia! mmg da bombb laahhhh......!! auwww auwww!!

kepada sesiapa pecinta alam sekitar.. harus melawat tempat cmnih.. *mentang2 aku keje under kementerian Sumber Asli & Alam sekitar.. Promote pulekkk... ehehehe....










Gelas Besar

Kedai nih recommended by opizmate aku...
kat Permatang Pauh, P. Pinang...
kedai nih bukak kul 6ptg cmtuh smpai r tgh mlm...

Q: nape panggil Gelas Besar?
A: sebab size gelas dia mmg abnormal... ade size L ngan XL jek...

regenye ok.. berbaloi baloi..! yg size L rm3.00 je..
pastu ade la stall2 makanan di kawasan sekitar dgnnya... pilih jek nak mkn pe. mcm2 ado..
ritu aku try mkn nasik kari itik=rm6.50, sotong kangkong (small)= rm4.00 --> okla la kannn~

mak aku kate "nak mkn, mkn je la nakkkkk"...... hehehe ♥ ♥...






Wednesday, 12 October 2011

Bila Ain Pegi Pekse........

11/10/2011(Selasa)-aku attend pekse JPA utk pengesahan jawatan.
lame xpekse beb...... lenguh tangan 3jam kot menjawab 10 soklan esei.!
tapi ley open book.! aku rase kalau sape2 yg melengahkan mase utk mencari jwpn mmg xsempat nak jwb sume.. aku LOST gak.. sempat minom2 air jap supaya jgn cuak sgt... huuu... xtau laa LULUS x..
kalau x, kene laa repeat-peat-peat-peat..... aisehhhh..! tawakal je la labuuuuu.....  mintak2 lulus.. aminnn.



sanggup beli buku oren n biru nih.. xlulus gak xtau laa...
muflis fulus aku! hahaha

tebal kannnn.. kannnn ke x kannnn~

punye la byk tag tag..!!

bekalan dihari tua. hahaha

Wonderful Wednesday..!!! ♥

Monday, 10 October 2011

Kalau korg jadi aku… ape korang rase???

-Aku bercinta selama 7 tahun. His the 1st after I 18’s. same as him too.
-kitorgnye style: jenis x kesah.(ikut cara dia) & simple. don't make it complicated.
i) nak kuar g mane xyah gtau pon xpe. Kdg2, bile msg tetibe da tau kat situ.. ehh? Tapi lame2 biase r..
ii) kuar ngan sape?? Xyah tau details sgt. –cukup sekadar “kuar ngan kwn” –lame2 biase r.
iii) kalau dia boleh xamek tau aku kuar ngan sape, g mane… means aku pon kene treat dia cmtu gak even aku kesah sbnrnye.tapi lame2 biase r..
iv) xkecoh2 buat relation status kat FB, xcomment2 sgt, gamba2 xbyk upload. (aku rase org yg mmg x kenal aku secara rapat mmg xtau yg aku nih ade BF ke x..)
v)aku akui aku jenis keras kepala, degil. Tapi aku seorg independent . Xsuke menyusahkan org w/pon dia BF aku. Selagi aku boleh buat, aku try. Sumtimes jek aku mintak tolong.. same r cm die pon..
-          Tapi ape yg buatkan kitorg bertahan selama 7 tahun ialah: TRUST & SAYANG. + jgn pikir yg   –ve(kekdg pikir gak). + persefahaman.
-          Tapi perjalanan xsemuanya mudah. Kalau Allah da tunjukkan petunjuk kat kita, ade lah hikmah disebaliknya.
-          Kalau TRUST & SYG yg ikhlas xdihargai; mmg saket hati sgt..
-          Aku clash ngan dia bulan pose ritu. Ramadhan ke-10. Kitorg couple 10.5.2004, clash pon date 10hb. Tapi Aug 2011. Kalau da xboleh diselamatkan I’ve decided to ENDs it.
-          Sebabnye: xyah state sini. LET BYGONE BE BYGONE
Bayangkan:
i)                    Aku clash time bulan pose
ii)                   Aku sensorg kat Penang nih. - LONER
iii)                 Bebuke sensorg, kuar sensorg,- lagi terase sunyi + baru lepas putus cintakan.. (nangis la ape lagi)
iv)                 Baru2 ritu, aku xleh dok sensorg, balik keje je mst nangis, rase mcm nak jerit Y diz happen to me.??
v)                  Even aku da biase sensorg, tapi disebabkan perkara nih, sumtimes aku rase DOWN sgt.
vi)                 Aku rase, kalau org laen, mmg da gile da….. bykkan bersabar  &Istighfar..
*Kalau tengok aku.. mmg nmpk KENTAL, gelak2,(mcm xde pape b’laku) tapi dlm hati…….. Tuhan jek tau…
*Pengajaran: Kalau b’cinta: Jgn PERCAYA sgt, jgn SAYANG sgt… (kalau jgn SETIA sgt boleh x) huuuuuuuu…
*Semoga ape yg berlaku nih ade hikmah disebaliknya. Hanya terima ketentuanNYA dgn redha dan berdoa supaya Allah memberi kekuatan utkku.
THE END

Man allegedly sodomises 23-day-old son

By Shannon Teoh

KUALA LUMPUR, Oct 8 — A man sodomised his 23-day-old son yesterday after his wife refused to have sex, according to police sources. Harian Metro reported this morning that the mother found injuries on the baby’s anus and mouth when she was bathing him yesterday evening.She had earlier refused to have sex with her 28-year-old husband since she had given birth three weeks ago.“The mother was shocked to see the mouth bruised. She examined it further and found the anus injured as well,” the police source said.

The 39-year-old mother only noticed at 4pm that the baby was weak and listless when she bathed the child.
The incident has sparked outrage among Malaysians who have called the man a “sick bastard” on Twitter.
Police believe the man bruised the toddler’s mouth when trying to stop him from crying during the sexual assault.

He is believed to have sodomised the baby in the bedroom while his wife was resting in the living room.
The source said that without her husband’s knowledge, the mother took the baby from the family’s home in Batu Caves to a nearby clinic.She was then referred to Hospital Selayang.“The doctor confirmed the baby was sodomised.“Furious with her husband, she lodged a report at the Selayang police station,” the source was quoted as saying by the Malay tabloid.

Police arrested the man at about 8pm at his residence. He is expected to be remanded for four days.
The newspaper added that Gombak police chief Abdul Rahim Abdullah confirmed the suspect’s detention.
The suspect is being investigated under Section 377 of the Penal Code which relates to unnatural sexual acts.

Ain said:: Jgn Biadap sangat!!! Meroyan ape kau nih.. Isteri kau dlm pantang kot...!! Anak kau yg jadi mangse... huuu..

Friday, 7 October 2011

Sesungguhnya.....


Terjemahan:: Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: “Jadilah!” Maka terjadilah ia. -Surah Yassin; ayat 82

-------------------------------------------------------------------------------------------------


P/s: Sesungguhnya setiap yg berlaku itu ada hikmahnya & ianya xkan berlaku tanpa izin dari- NYA. Semoga Allah memberikan kekuatan utk ku mengharungi dugaan ini. Aminnnn...

Fabulous Friday Flyday...


I da booked utk deepavali nih... KUL- PEN... aww awww....
let's Grab the FAB... ^_^"
ITS ON FRIDAY only for the booked..!
Cepat2...!! travel smpai end of diz month jekkk...!!!




Reservation status : Confirmed





Tuesday, 4 October 2011

Hantuk kepala kekasih putuskan hubungan

source: Metro_4/10/2011

 
KUALA LUMPUR: Angkara hubungan cinta yang terputus, seorang lelaki yang bagaikan dirasuk bertindak kejam menghantuk kepala bekas teman wanitanya ke dinding, memukul, malah mengugut mahu mencampakkan mangsa ke dalam kolam gara-gara wanita itu enggan meneruskan semula hubungan.
Sebelum kejadian, suspek berusia 30-an bersemuka dengan mangsa di tempat kerjanya di sebuah hotel di Jalan Ampang, di sini, kira-kira jam 9 pagi, kelmarin.

Dalam pertemuan itu, suspek gagal memujuk mangsa menyebabkannya berang sebelum memarahi wanita itu ketika mereka bertemu di tepi kolam hotel berkenaan.

Menurut sumber, tidak tahan dengan maki-hamun bekas teman lelakinya, mangsa cuba beredar, namun tidak sempat apabila dihalang suspek yang kemudian terus memukul kepalanya.

“Terkejut dengan tindakan itu, mangsa cuba menyelamatkan diri dengan meminta pertolongan, namun sekali lagi suspek bertindak ganas dengan menampar muka dan menarik rambut sebelum mangsa dihantuk ke dinding bangunan hotel itu,” katanya.

Sumber itu berkata, suspek mengugut mahu mencampakkan mangsa ke dalam kolam jika enggan meneruskan semula hubungan.


“Tidak tahan diperlakukan sedemikian, mangsa menjerit meminta tolong dan jeritan itu didengari pekerja lain yang kemudian bergegas ke tempat kejadian.

“Panik melihat kehadiran rakan sekerja mangsa, suspek melarikan diri,” katanya.

Mangsa yang cedera di kepala, muka dan lebam di badan dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan sebelum membuat laporan di Balai Polis Jalan Tun Razak.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

Ain said: Pengalaman aku.. ---> mmg rase nak BELASAH jek.. tapi aku xbelasah pon. Banyakkan bersabar.. Mungkin ade hikmah disebalik kejadian ini.

Aku kate lagik: "Couple ngan org laen, kantoi ngan org laen, ngedate ngan org laen." .! <--- mu meme t'baek bro.!

Strawberry Forever Dessert Cafe

Hye2 Yu Yu...

This time nak cite tmpt makan2 lak...
kedai nih aku jmpe time aku maen search2 kat tenet..
MACAM MENARIK..! so, aku g la bersame opizmate ku...
kedainya kat:

Promoneade 28
26 Lebuh Sg Pinang 5,, 11600 Jelutong, Penang

(melilau mencarik) tapi akhirnya ku ketemui jugak....
harga nye kira ok la sebab worth it la  ngan makanan yg superb + surrounding yg awesome..!!
depan kedai nih nmpk laut... kalau u all ngedate sini, mesti romantik... JEMPUT LA DATANG ye...